TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Dönem sonu okul gelişim planı

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

NENE HATUN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ OKUL GELİŞİM PLANI 2.DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ

AKADEMİK BAŞARI

1-Başarı durumlarının tespiti için sınıflar düzeyinde aylık kazanım değerlendirme testleri yapıldı.

2-Yapılan değerlendirme ve sınavların sonucunda eksiklikler tespit edilerek telafi eğitimi yapıldı.

3-ŞÖK Değerlendirme toplantısı öğrencilerin bireysel sosyal ahlaki davranış ve eğitim başarıları değerlendirmeleri yapıldı.

4-“Her Kitap Bir Dünya” projesi kapsamında kitap okuma etkinlikleri yapıldı.

5-Okulumuz bahçesinde spor ve oyun alanları oluşturuldu. Bakım ve onarımları yapıldı.

6- Rehber Öğretmenimiz tarafından 12. Sınıfların YKS’ye hazırlanmalarına yönelik çalışma planları hazırlandı ve Sınav değerlendirmeleri yapıldı.

7- Hedef YKS Projesi hakkında öğretmenlerimize bilgilendirme toplantısı yapıldı. YKS’ye yönelik (TYT, AYT) izleme ve değerlendirme sınavları yapıldı.

8- Akademik başarının arttırılmasına yönelik yürütülen çalışmaların izlenmesi adına il düzeyinde oluşturulan standart izleme formunda yer yönerge kapsamında iş ve işlemler yürütüldü.

DEVAM- DEVAMSIZLIK

1-Devam- devamsızlık konusunda riskli konumda olan öğrenciler tespit edilerek devamsızlık sebepleri öğrenilerek çözüm bulunulmaya çalışılarak bu öğrencilerin 2. Dönemde okula düzenli bir şekilde gelmesi sağlandı.

2-Öğrencilerimzin devamsızlıkları günlük olarak e-okula işlendi. Öğrencilerin devamsızlık durumları hakkında velilere bilgilendirilme yapıldı.

3-Devamsızlığın önlenmesine yönelik yürütülen çalışmaların izlenmesi adına il düzeyinde oluşturulan standart izleme formunda yer alan yönerge kapsamında iş ve işlemler yürütüldü.

ÖDÜL VE DİSİPLİN

1-      Mart ve Nisan ayında okul için risk oluşturan öğrenciler tespit edilerek forma işlendi.

2-      1. Dönem içinde riskli öğrenciler için rehberlik öğretmeni tarafından birebir çalışmalar yapıldı ve izlendiği gibi 2.Dönemde  de bu durumda olan öğrencilerimiz tespit edilerek gerekli çalışmalar yapılarak izlendi.

3-      İl ve İlçe düzeyinde yapılan mesleki yarışmalarda ve diğer etkinliklerde ödül alan ve başarılı olan öğrencilerimize ödül verilerek web sitemizde yayınlandık.  Aynı şekilde 8.Sınıf ve 12.Sınıf öğrencilerimiz için mezuniyet programı düzenledik.

4-      Ödül ve Disiplin işlemlerine yönelik yürütülen çalışmaların izlenmesi adına il düzeyinde oluşturulan standart izleme formunda yer alan yönerge kapsamında iş ve işlemler yürütüldü.

DİĞER İŞLER

1-Değerler Eğitimi Projesi etkin bir şekilde yürütüldü.

2-Her Kitap Bir Dünya Projesi etkin olarak yürütüldü.

3-Memnuniyet ve ihtiyaç analizleri için anket çalışmaları yapıldı.

4-Özel Eğitim ihtiyacı olan öğrenciler tespit edilerek ve gereken yönlendirme  ve çalışmalar yapıldı.

5-1.Dönem Tespit edilen öğrencilere 2.Dönem de BEP programları ve dersler planlanarak  plana uygun olarak  verildi.

6-Okulumuzun Web Sitesi sürekli güncel olarak  tutuldu.

7-Okulumuzda yapılan tüm etkinlikler sosyal medya ve dijital panomuzda dönem sonuna kadar yayımlandı.

Yayın: 09.06.2023 - Güncelleme: 09.06.2023 14:21 - Görüntülenme: 102